Lecimy!

Twój Strażnik wagi

poniedziałek, 25 lipca 2016

Najlepszy obiad na lato!

Wczorajszy przepis widocznie baaardzo Wam się spodobał :) Pomyślałam, że mój dzisiejszy obiad również przypadnie Wam do gustu :) Jest prosty, sycący, nadaje się zarówno na grilla jak i do piekarnika. Robi się go szybko, a zjada-jeszcze szybciej! :)

Składniki:
1 średniej wielkości cukinia
1 kula sera Mozarella (u mnie Galbani light)
Ulubione zioła i przyprawy
Oliwa z oliwek dobrej jakości
sól, pieprz

Cukinię myjemy, odcinamy końce. Koimy w cienkie plastry ('grubą' obieraczką, specjalną tarką do warzyw lub krajalnicą).



 Mozarellę kroimy w słupki (grube plastry, później je przecinamy).



Cukinię lekko oprószamy solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami (u mnie zioła prowansalskie). Kładziemy po jednym słupku mozarelli i zwijamy.



 Nabijamy na 1-2 patyczki od szaszłyków lub wykałaczki. Lekko skrapiamy oliwą z oliwek.

[Grill]
Kładziemy na specjalną aluminiową tackę i pieczemy kilka minut, następnie przewracamy na drugą stronę.

[Piekarnik]
Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika na ok. 10 minut.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz